Grupper #1

Vi lever i ett samhälle där vi har blivit inlärda i en ganska tidig ålder att det är mycket viktigt att lyssna på de vuxnas röster. Ja, det är viktigt, men barns röster är precis lika viktiga. Och de flesta av oss har lärt oss att de vuxnas röster är viktigare än våra egna och på så vis har vi förkastat oss själva och detta har följt med till vuxenlivet.

Det största problemet i det här är att vi hela tiden gör saker utifrån vad andra tycker; vi klär oss likadant, vi säger det som alla vill höra, vi har samma intressen osv. Oavsett vad det än handlar om så måste vi alltid ha en grupp runtom oss som stödjer detta beteende. Det kan vara gruppen på skolgården, på jobbet, i ett politiskt parti, vänner osv. Det är inget konstigt i sig eftersom människor är ett socialt flockdjur som söker sig naturligt efter människor för att finna gemenskap. Men ifall ”gruppen”, vännerna, kollegorna, klasskamraterna blir en slags täckmantel för att inte kunna uttrycka sina personliga åsikter, då har vi ett problem. Ett ganska stort sådant.

Vi har ett naturligt behov av att ha människor runtomkring oss. Det är vi alla överens om. Men om vi ska kunna vara oss själva till 100%, dvs, lita på oss själva till 100% så finns inte behovet av att söka sig till en ”speciell” grupp.

Om jag söker mig till en grupp för att få någon slags mening med livet och som står för ett visst ämne som jag personligen inte har mod nog att kunna uttrycka själv, då betyder det bara att jag måste gömma mig bakom den här gruppen för att jag inte vågar uttrycka, stå för och leva efter frågan själv. Gruppen blir en täckmantel för mina personliga åsikter. Så länge jag tillhör den här gruppen så behöver jag inte uttrycka mina personliga behov eller åsikter för det har redan gruppen gjort så bekvämt åt mig.

Tanken av att inte tillhöra en viss grupp och att stå för sina åsikter helt själv är skrämmande. För nu finns det ingen jag kan gömma mig bakom och som kan tala mina åsikter åt mig, utan jag står här helt själv; jag och mina åsikter.

Men när många av oss redan har fattat att behovet av en grupp inte behövs och känns meningslöst, och när vi inte tror på oss själva att vi kan skapa vad vi än vill, då hamnar vi i en konflikt med oss själva vilket i sin tur kan skapa depression, ångest, rädslor m.m.

Hur kan man sluta bry sig så mycket om vad andra tycker och börja lita mer på sitt eget omdöme?

För att sluta bry dig så mycket om vad andra tycker så måste du integrera känslan i kroppen. Känn känslan och fråga dig varför du tycker det är så viktigt för dig att tänka på vad andra tycker om dig? Varför du lägger så mycket energi på andras tankar istället för dina egna behov och känslor? När du kommer närmare svaret så kommer du automatiskt inte bry dig lika mycket om vad andra tycker om dig. För nu blev det inte lika viktigt längre.

Vi oroar oss alldeles i onödan om vad andra tycker om oss, så mycket att vi begränsar oss själva i andras tyckande. Jag tycker andras åsikter är viktiga eftersom alla har rätt till en åsikt, men jag låter inte andras tyckande begränsa min personliga tro och omdöme just för att jag litar på mig själv.

Du ska lyssna på andra. Men först och främst ska du lyssna på dig själv och inte låta dig kontrolleras och begränsas av andras åsikter. För du är här för att leva ditt liv, och inte någon annans. Om du blir attackerad för dina åsikter så borde du se upp med vilka du släpper in i ditt liv. Det har med största sannolikhet att göra med människor som känner sig hotade av dig, din storhet, och som omedvetet projicerar sina rädslor på dig, och om du stannar kvar i det så förkastar du dig själv ännu mer.

Det är bra att vara självisk, för då gör du det som du mår bra av och då kommer människor runtom dig att inspireras och må bra!

Du kan göra precis vad du vill. Begränsa dig inte för du sitter på en enorm kraft. En mycket värdefull energikälla. Slösa inte bort energin på energier som tar din energi utan använd den istället till positivt skapande. Du är värdig allting. Glöm aldrig det.

Namasté

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s