Sluta krysta framför barn

Det fantastiska med barn är att de är sig själva till 100%. De uttrycker när de så vill, hur de vill och vad de vill. Och det tycker jag är fantastiskt! Vore inte livet underbart om alla vuxna kunde chilla likadant och vara sig själva?

När människor gör sig till framför min son typ ”Heeeeeejjj! Vad heter du!?” lite smått hysteriskt, då säger han ingenting. Och då kommer oftast stämpeln: ”nämeeeen, är du lite blyg?” Jag bokstavligen mår illa på den sista meningen för det är långt ifrån vad han är. Det han är, är väldigt smart. Han ser igenom ditt falska ”Heeeeeeej” och tänker inte svara upp på det. Varför skulle han låtsas när han själv är så äkta? Han ser igenom dig och det vet du innerst inne, men du blir rädd och gör honom till ett problem fast det är du som är det verkliga problemet.

Jag ser detta så tydligt. När det är människor som verkligen  är genuint intresserad av min son och som vill veta mer om honom, har han inga som helst problem att öppna upp sig för.

Vuxna människor, sluta gör er till framför barn. Om ni inte vill säga något, säg ingenting. Var bara er själva. Krysta inte. Känn er inte tvingade till att försöka få kontakt bara för att samhället har tutat in dig att det ska vara så, för att vara någon som du inte är. För allt det gör är att du lurar dig själv och alla andra.

 

Namasté

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s