Förändring

Eftersom förändring oftast är kopplat till nyårsafton så vill jag skriva om det. Men innan jag går in djupare så vill jag bara poängtera att inte fästa dig så mycket vid förändring just vid nyårsafton, förändring är fri och vi har möjlighet att närsomhelst göra förändringar i våra liv. Så vänta inte. Sannolikheten är större när förändringen kommer av sig naturligt, att den håller i sig, än att den bestäms på ett datum. När den kommer, låt den komma.

Innan min stora förändring började manifesteras så brottades jag hela tiden med tanken av att försöka acceptera att man är infödd i falska föreställningar, attityder och troendesystem. Hur kan jag vara avslappnad, ärlig och mig själv i en sådan rådande situation? Det går inte. Utan jag måste acceptera samhället lika mycket som jag accepterar mig själv och tänka att jag ska inte klaga på samhället, utan jag är samhället. Jag är förändringen i samhället och jag har kraften att ändra den till det bättre. Som vi alla har.

Så, det största samhällsproblemet vi har idag är maktlöshet. Vi tror att vi står maktlösa till förändring. Detta har också resulterat i att varför världen och samhället i sig inte förändras till det bättre snabbare. De flesta människor sover fortfarande och har inte tron på sig själva.

Varför är förändring då så svårt? Det beror på att det är okänt. När man vill förändra något i sitt liv så går man på okänt vatten och det finns inga garantier för överlevnad. Man är utom kontroll. Och man vet också, att i många fall, så måste man lämna mycket gammalt efter sig i samband med förändringen för att den ska bli fullbordad; lämna relationer som inte gynnar oss osv. Och det är svårt för det krävs enorm kraft av dig att ta dig igenom en förändring. Inte nog med det så vet du också att förändring är så ovanligt att många kommer att reagera runtom dig. Därför är också den bekväma vägen mycket enklare, tror dom flesta. Paradoxalt är det inte så. För du blir inte lyckligare av att vara bekväm i det som du är van att leva i eftersom det finns ingen utveckling. De som kommer att överleva i denna värld är de människor som är mest öppen för förändring. Förändring är naturligt, det tillhör biologin. Utan förändring så hade människoarten dött ut för längesen. Djurriket förändras hela tiden för att få ett bättre liv och utveckling, och så borde vi också göra men något har hänt.

Det som har hänt är att de allra flesta människor i dagens samhälle är offer för samhällets kulturella programmering. Vi har blivit så nedtryckta av staten/samhället att vi har slutat tro på oss själva. Vi har blivit rädda. Vi har blivit rädda för en makt som vi tror är större än oss själva. Men det är inte sant. Vi människor sitter på en enorm kraft där vi kan förändra samhället till det bättre.

Om du är rädd för förändring fast du känner att något behöver förändras; börja med något litet. Ta ett steg i taget så kommer du att se och känna att du får mer kraft att ta nästa steg, och nästa steg. Sedan finns det inget stopp. Du bara fortsätter. Och när du bara fortsätter så vet du att du är på rätt väg.

När du förändras så förändras också världen. Du påverkar alla mer eller mindre, vem du än möter, på ett positivt och inspirerande sätt..vare sig de vill medge det för sig själva eller inte. Omedvetet så sår du ett frö i människors hjärnor som sedan växer och blir större och du har startat en kedjereaktion utan att du ens vet om det. Det är förändringens kraft. När väl en har börjat så sätts det igång.

Den verkliga nyckeln till hälsa är inte att överföra sin kraft från det förflutnas alla sår, utan att uppnå en sådan inre klarhet och visdom att du inte överlämnar din kraft till illusionen överhuvudtaget. Se klart. Se igen illusionen. Håll samman själen hela tiden. Du vet. Du ser. Ingenting mer behövs eftersom det ”lilla” du gör är stort nog.

Namasté

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s