Vad fanns det att fira? 

Nu är hajpen, stressen, storhelgen äntligen över. Men jag är glad och tacksam över att ha gett Leon (min son) en annan syn. Att det behöver inte vara så hajpat. Vi kan bara ta det lugnt och det är helt okej, och han var nöjd. På julafton var det bara jag och han, och ja visserligen bebis i magen också, från morgon till kväll. På nyårsafton på dagen kom en vän förbi med hennes barn men på kvällen var vi ensamma och när det var dags gick vi ut och smällde för att sedan avsluta med en nattpromenad i dimman. Lugnt. Enkelt. Skönt.

Det finns en sak jag gillar med nyårsafton och det är raketer. Jag älskar fyrverkerier och mitt inre barn skrattar av glädje.

Men handen på hjärtat, människor; vad fanns det att fira? Ännu ett år har gått som kantats av krig, fattigdom, korruption, fientlighet, utanförskap, missbruk, psykisk ohälsa osv. De mörka krafterna är fortfarande de krafter som dominerar i denna värld, och det beror på, som jag nämt i tidigare inlägg, på maktlöshet. Vi är rädda, för världen och för oss själva. Vi människor tror att vi står maktlösa inför världen. Därför står världen fortfarande stilla i sin utveckling.

Det som skulle vara ett grymt sätt att visa ”makten” att vi inte accepterar eländet som världen står inför, skulle vara att använda nyårsafton till en tyst protest. Ingen smäller. Det är mörkt och det är tyst. Och det skulle sätta press. Det finns många bra vägar att gå och det här är ett sätt. Tanken tål att tänkas på för vi kan inte sitta och drömma och låtsas längre. Vi sitter på makten av förändring. Och vi måste vakna nu för utan dig, och dig och dig så kommer aldrig en förändring till det bättre att hända. Utan varandra är vi ingenting men tillsammans är vi starka. Kraften tillhör oss. Friheten är vår födelserätt. Glöm inte det.

Namasté

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s