Introduktion till ny kategori: Trauman.

Efter ett långt övervägande med mig själv så har jag beslutat att skriva ner mina trauman lite då och då.

Jag har tagit det beslutet för att det är så viktigt. Så länge vi skäms och är tysta om våra trauman så signalerar det ännu mer tabu och jag vill bryta tabut och inspirera fler människor att våga öppna sig om sina trauman.

Vi måste börja prata om det för att distansera oss ifrån dom. För att sluta se oss som offer. För att sluta identifiera oss med trauman, för när vi gör det, äger inte trauman oss längre och vi blir starkare än någonsin. Självklart krävs det mer bearbetning i många fall, speciellt i fall av grova trauman. Men att börja öppna sig och att inte skämmas över det är ett mycket viktigt steg i bearbetningsprocessen. 

Jag började min bearbetning år 2011 efter att Leon hade föds. Och det är inte förrän 6 år senare som jag vågar och vill på allvar dela med mig till resten av världen. Bearbetning tar tid, beroende på vad det är, hur mycket det är och vilka omständigheter som är. Huvudsaken är att vi måste ge tiden tid. Att stressa på en bearbetningsprocess är samma sak som att lägga locket på. Du kommer ingenstans utan det skjuts bara upp.

Namasté

Annonser

2 comments

 1. Vilket bra inlägg!

  Jag håller verkligen med dig. Trauman och tunga upplevelser som sitter i kroppen måste få komma ut och ageras ut eller på annat sätt bearbetas. Som jag ser det, det enda vettiga sättet att växa på.

  Det är tråkigt att det finns så mycket tabu kring dessa ämnen i samhället. Det känns som att väldigt få förstår hur detta kan påverka ens system. Oftast om man skäms för sina problem så trycks de ner både av en själv och andra för att man inte kan möta dem ordentligt.

  Tack för texten….

  / J

  Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s