Den svenska avundsjukan

Ja, den existerar och genomsyrar hela samhället. Titta dig runt, hur alla ser ut. Nästan alla ser likadana ut. Varför? För att människor är rädda. Människor är rädda för att sticka ut, det är bekvämt att se och vara likadana som alla andra. Så fort någon människa sticker ut med någonting så blir oftast reaktion negativ. ”Asså vem tror hon att hon är?” ”Hörde du vad hon sa!?” Eller om någon väljer att gå sin egen väg efter att ha varit alla till lags i hela livet, så blir mot-reaktionen oftast negativ. Vi blir rädda för det onormala fast det är det som är det normala. Vi letar hela tiden fel för att vi är så osäkra på oss själva att vi måste göra personen som sticker ut till ett fel för att känna oss viktigare och bättre.

Det här har jag skrivit i tidigare inlägg att de flesta människor är omedvetna människor. Alla är manipulerade av samhällets kulturella programmering. Jag har själv varit det, under en lång tid och det krävdes mycket av mig för att ta mig ur den destruktiva situationen.

Sanningen är att vi alla människor har samma grundbehov av kärlek. Om vi inte börjar ta tag i våra sår från barndomen och från samhället så kan vi aldrig lära oss att älska oss själva. För när vi börjar att älska oss själva är då vi tar oss på allvar, det är då vi börjar göra saker utifrån vad VI vill och inte pga vad någon annan tycker. Det största problemet med mänskligheten är maktlöshet. Vi tror inte på oss själva därför att vi inte älskar oss själva. Nästan alla har blivit uppväxta i miljöer där det har funnits mer hat än kärlek, så vad har vi lärt oss? INGENTING! Därför är det så viktigt att inse att samhället kan bara utvecklas till det bättre om vi själva börjar att utvecklas. Utveckling är naturligt men någonting har hänt. Rädsla har hänt, den svenska avundsjukan har hänt, ytligheter har hänt, manipulering har hänt.

Låt dig inte luras. Allt du tror att du är, och allt du tror livet handlar om är inte sant. Det ligger inte i sanning. Du tycker att det är normalt att gå till vårdcentralen för att söka emotionell hjälp och de första som de föreslår är mediciner? Du tycker att det är normalt att vara fast på ett jobb som du hatar men du stannar där pga att du tjänar bra pengar? Du tycker det är normalt att visa upp ett snyggt yttre istället för att prata om dina ”fula” inre sår? Du tycker det är normalt att du måste sjukskriva dig för att du vill ta en paus från livet? Du tycker att det är normalt att de med sämre förutsättningar ska kämpa mer än de som får glida på en räkmacka? Jag kan hålla på i evigheter i den här frågan..Det NORMALA är att öppna munnen och inte vara tyst när det är så mycket som inte står rätt till. Om vi är tysta så accepterar vi med andra ord hur det ser ut. Att vara passiv är det värsta hotet mot dig själv och alla andra runtomkring.

Hur världen ÄR och ser ut ÄR ett resultat av hur vi ser på världen. Dags att vakna människor.

Alla har vi sanningen inom oss. Ifrågasätt mer så vi blir fler och förändringarna mer ❤

Namasté

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s