Sociala medier, vilken bluff.

Jag tänker inte sticka med något under stolen. Jag har själv varit den som har använt sociala medier för att fylla ett uppmärksamhets behov. Allt har bara handlat om att bli gillad, gillad och gillad. Det är vad mitt liv har gått ut på. Att ständigt bli gillad och uppmärksammad för något som inte har varit jag.

Sen jag vaknade upp ifrån min dvala så slog det till rejält i ansiktet. Hur jag har lurat mig själv och alla andra. Den spirituella vägen (personliga utvecklingen) kommer in i så många olika faser. När jag insåg att jag själv var en del av den fejkade världen och sedan slutade med det på en gång, så ville jag på något sätt ”acceptera” att andra fortfarande var kvar där. Och det har varit otroligt svårt eftersom en del av dessa människor har stått mig nära, och nu ska jag fortsätta se på när de lever en fasad samtidigt som jag har vaknat och gått bort från fasaden. Det här har tagit år för mig att inse att det inte funkar. Jag har varit tvungen att lämna det som inte är äkta längre. Jag kan inte leva i sanning och falskhet samtidigt för då lever jag ju ändå inte i sanning. Jag måste lämna det som inte gynnar längre.

Jag har också fått göra en hel rensning gällande facebook. Samma där, jag kan inte ha ”vänner” som inte är mina vänner. Jag kan ha några få ytliga som jag vill lära känna mer men inte för många. Det blir för ytligt för mig.

Innan jag tog bort en massa ”vänner” så märkte jag ett tydligt mönster. Hur majoriteten spelade på den här fasaden ”allt är så fint och bra”. Man ska hela tiden visa upp ett ”bra” yttre och det ”braiga” man gör. Det handlar hela tiden om vad man gör. Titta på mig! Jag gör det här och det här! Det handlar väldigt sällan om vem man är. Vem är du? Vad känner du? Vi liksom gillar varandra bara för gillandets skull, men vi förstår inte vad det är vi gillar. Detta är ett mycket farligt fenomen, anser jag, för vår utveckling och kommande generationer. Vi utvecklas bakåt istället för framåt. Vi glömmer bort vilka vi är och definierar oss med att göra. Du är inte vad du gör, utan du är vad du är!

Sociala medier är ett hemskt ställe när det kommer till dessa ytligheter, för där får trasiga själar härja fritt om vem som är den bästa, duktigaste och vackraste och dom kommer försvinna allt mer ner i ytligheter där känslor knappt får plats längre. Vilket i sin tur skapar ett ÄNNU värre samhälle.

 

 

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s