Ett sjukt samhälle föder sjuka människor.

När det kommer till starka känslotillstånd som ångest, depression, nedstämdhet osv. så ska det alltid hittas en lösning på ”problemet” fast, enligt mig, så kanske det inte finns något problem.

Det jag menar är, att så fort någon blir känslomässigt ”sjuk” så behöver den sjuke få vara ett med sin sjukdom och inte bota bort det. För krukset är, när man ska ”bota” en sjukdom som är ett naturligt tillstånd så säger man med andra ord att det hen känner är fel och måste botas och själva sjukdomen blir aldrig botad utan kommer komma tillbaka i en ny form. Sanningen är alltid paradoxal.

För att bli botad så ska man bli ett med sin sjukdom. Och att vara ett med sin sjukdom betyder att man accepterar den aspekten av sig själv lika mycket som dom glada aspekterna. Man älskar sin sjuka del eftersom det är ju en del av sig självt. Ingen människa är perfekt, alla har vi negativa och positiva aspekter och båda aspekterna bör bemötas med respekt och omsorg och att inte ”trolla bort” det. Vi är inga robotar. Själva grundproblemet är att samhället har gjort det till ett fel. Därför har vi så många sjuka idag. Det är fel att känna så, det är fel att tänka så, det är fel att vara så. ” Du borde tänka så, du borde göra så och du borde känna så” är vad samhället lär oss. Istället för att bara acceptera varandras känslomässiga sårbarhet, och inte ställa oss över varandra i tillrättavisanden i någon slags ”jag är bättre än dig” attityd.

Att acceptera och respektera varandras hela jag är äkta kärlek. När vi gör det, är då människor blommar som mest. När vi gör det, är då kärleken är fri och. När vi gör det är då vi börjar älska oss själva på riktigt och när vi gör det, är då utvecklingen och samhället förändras till det bättre.

Namasté

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s